6 de març 2014

8 de març: dia de la Dona

Aquest proper dissabte 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora que, des de principis del segle XX es ve celebrant a tot el món com el dia que és commemora la lluita de les dones per participar, de la societat i del món laboral, en les mateixes condicions que els homes.

No es pot dir que hi hagi un únic fet que donés peu a aquesta celebració, però podem comptar amb les lluites sufragistes (dret al vot) de les dones arreu del món, la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes el 1857 o, el més tràgic de tots tres, l'incendi d'una fàbrica de cotó a Nova York el 1911, on van morir 147 dones que hi restaven tancades fent vaga per demanar la millora de les seves condicions laborals.

Al 8 de març és commemora tot això, per tal de no oblidar totes aquestes lluites i les que encara resten per fer, ja que, malauradament, encara falta molta feina per fer.

Us deixem aquí el col·loqui que van fer les nostres reporteres a la sessió d'ahir, en record de tot això i amb motiu d'aquesta data tan especial.

Igualment, adjuntem un parell d'enllaços perquè podeu saber més del 8 de març i de la història de les dones lluitadores arreu del món.


Felicitats a totes!