6 de juny 2013

Aquests son els nostres avis!

Molts veïns del nostre municipi ja fa anys que son avis, un 17% de la nostre població te més de 65 anys i concretament 213 superen els 85 (dades de l'IDESCAT del 2012).

La societat en la que vivim fa cada cop més vulnerable a aquest col·lectiu, la solitud, la incomprensió i la presa amb la que tot canvia fa que molts d'aquests avis siguin ignorats.  Abans, un avi era sinònim de saviesa, avui dia això ho hem oblidat.

Des de Ràdio Badia volem donar veu als nostres iaios, apropar-nos i escoltar el que tenen que dir i per això hem anat al Centre de Dia del nostre municipi on conviuen un munt d'ells tractats amb mim i cura per les cuidadores i educadores de Mutuam.

Aquest cop van ser 9 amics i amigues les que van prestar la seva veu explicant el seu dia a dia, alguna anècdota del passat o simplement oferint-nos el seu art.

Us deixo amb ells desitjant que aquesta sigui la primera d'una llarga llista d'entrevistes i activitats per tal d'apropar la veu de la nostre gent gran a cada raconet del poble.